SPF-record instellen

20-02-2020 14:41

Deze instructie is voor het instellen van SPF-records binnen de DirectAdmin controle paneel.

Binnen de DNS zone van een domeinnaam zijn meerdere type records aanwezig. In dit artikel leggen we uit wat een SPF record is.

SPF is de afkorting van Sender Policy Framework. Deze techniek wordt gebruikt om e-mail spoofing tegen te gaan. In dit artikel leggen we in begrijpbare taal uit wat dit precies inhoudt.

Veel spamfilters gebruiken een algoritme om e-mail wel of niet te markeren als spam. Een onderdeel daarvan is de controle op het aanwezig zijn van een SPF record. Dit is een DNS record (TXT-record) waarin je aangeeft welke servers geautoriseerd zijn om e-mail te mogen versturen vanaf jouw domeinnaam.

Voorbeeld:
domeinnaam.nl TXT "v=spf1 ip4:83.96.242.103 ~all"

Om de nieuwe instellingen te testen kan onderstaande website gebruikt worden.
MX Toolbox SPF Record Lookup