Hoe kan ik mezelf beschermen tegen Ransomware?

19-02-2016 14:24

Hieronder een aantal stappen die u kunt nemen om geen slachtoffer te worden van Ransomware.

1. Open nooit e-mails of bestanden die u niet 100% vertrouwd.
    Biijvoorbeeld als u een factuur ontvangt welke normaal als PDF bestand verstuurd wordt en nu opeens als ZIP bestand.

2. Gebruik Google Chrome als web browser.
    Chrome gebruikt een extra controle methode om URL's te valideren en beschikt over een actuele data of website veilig zijn of niet.

3. Maak altijd een backup van je bestanden.
    Maak er een gewoonte van om dat te doen zodra je aan een document hebt gewerkt. Ook is het mogelijk om dit automatisch te laten doen. Bijvoorbeeld onze Online Back-up oplossing.

4. Gebruik goede virussoftware kan een aantal varianten van ransomware onderscheppen.
    Bijvoorbeeld SecureOnline Managed Antivirus.

5. Gebruik extra beschermingsoftware zoals SecureOnline Managed Antivirus met Web Protectie.

Voor de complete bedrijfsbescherming kunt u contact opnemen of uw vraag te stellen via onze website.