Wijzigen wachtwoord Windows en netwerk shares

01-11-2018 12:15

Deze instructie beschrijft de stappen voor het wijzigen van een Windows computer en het netwerk share wachtwoord, bij gebruik van een QNAP NAS. Het is belangrijk dat deze wachtwoorden gelijk zijn om wachtwoord vragen en pop-up vensters te voorkomen. Wordt het Windows wachtwoord gewijzigd, wijzig dan direct ook het wachtwoord voor de netwerk share.

Stap 1: Wachtwoord wijzigen in Windows 10
Klik linksonder op de Startknop > Instellingen (pictogram met tandwiel) > Accounts.
Klik aan de linkerkant op Aanmeldingsopties.
Klik bij het onderdeel 'Wachtwoord' op Wijzigen.
Vul dan uw huidige wachtwoord in en klik dan op Volgende.
Vul tweemaal het nieuwe wachtwoord klik dan op Volgende en Voltooien.

Stap 1: Inloggen op NAS

Navigeer met webbrowser naar het adres van de NAS.
Bijvoorbeeld: http://10.0.x.250
Log hier in met de bestaande netwerk gebruikersnaam en wachtwoord.

Stap 3: Wachtwoord wijzigen
Bij het voor de eerste keer inloggen kan er een privacy melding worden weergegeven.
Klik rechts boven op het profiel icoon.
Klik op het tabblad Wijzigen Wachtwoord.
Vul het oude en nieuwe wachtwoord in zoals aangegeven.
Klik op Toepassen om de wijziging toe te passen.

Gebruikt u ook VPN?
Het wachtwoord van de netwerk share kan ook hetzelfde wachtwoord zijn als VPN (OpenVPN)
Wanneer het wachtwoord van de netwerk share is gewijzigd kan de VPN applicatie ook om het nieuwe wachtwoord vragen.