Distributiegroep instellen in Hosted Exchange

09-04-2014 16:15

In de volgende instructie gaan we in 3 stappen een distributiegroep instellen. Dit zal er voor zorgen dat als er op 1 specifiek gedefineerd e-mailadres een e-mail binnenkomt deze gedistributeerd wordt naar een persoonlijk gedefineerde groep van contacten. Hierdoor ontvangen alle mensen dus de e-mail die naar 1 groep is gericht.

Om dit te realiseren logt u in met uw e-mail adres op https://hosted.secureonline.nl.

Log hier in met uw gegevens.

Stap 1: Aanmaken contactpersonenmap

Navigeer naar naar "Contactpersonen" ( linksonderin uw scherm).

Nadat u hier op heeft geklikt opent het contactpersonen scherm. In deze pagina kunt u contactpersonen beheren.

Om een distributiegroep aan te maken.klikt u met uw rechtermuis op het kopje "Mijn contactpersonen" en selecteerd u het kopje "Nieuwe contactpersonenmap maken...".

Nadat de contactpersonenmap is aangemaakt kunt u hem een eigen naam geven.

Onder het menu "Mijn contactpersonen" heeft u nu een nieuwe map staan.

Stap 2: Aanmaken distributiegroep

We gaan nu een (distributie) groep aanmaken binnen de nieuw aangemaakte contactpersonenmap.

Dit doen we door de zojuist aangemaakte contactpersonenmap te openen en bovenaan de pagina op het drop-down driehoekje te klikken naast "Nieuw".

Hier kunt u kiezen voor "Groep" en het volgende scherm zal vervolgens geopend worden.

Hier kunt u de groep een naam geven en ook de leden van die specifieke groep koppelen.

Dit doet u door het e-mail adres te typen en vervolgens op de knop: Toevoegen aan groep.

U zal zien dat de groep nu aangemaakt is.

Stap 3: Instellen regel voor inkomende e-mail

Nu gaan we een forward instellen van het e-mail adres naar de groep toe.

Hiervoor gaan we rechtsbovenin het scherm naar het kopje "Opties" en hierna op "Regel voor Postvak IN maken...".

U komt nu in het opties scherm van de webmail.

Hier kunt u een nieuwe regel aanmaken. Als u hier op klikt zal er een menu opnenen waar u een aantal keuzes kunt maken. Klik hier op de knop "Meer opties...".

Stel deze als volgt in.

Er zal een scherm komen waarin u het e-mail adres kunt defineren waar de e-mails naartoe doorgestuurd moet worden. U kunt hier aan de linkerkant u contactpersonenmap selecteren en vervolgens de groep die u heeft aangemaakt. U kunt onderaan de pagina een Naam voor de regel opgeven en specifieke uitzonderingen.

Druk vervolgens onderaan op Opslaan om de regel op te slaan.

Met deze instructie heeft u een distributiegroep ingesteld op een e-mail adres en alle e-mails worden op deze manier doorgestuurd naar een groep mensen.