Dataverbuik en statistieken van website inzien

14-09-2015 16:01

Aan de hand van deze instructie kunt u de statistieken en het dataverbruik van uw website bekijken, binnen het DirectAdmin controle paneel.

Stap 1. Statistieken openen
Log in op het Direct Admin Paneel*
Navigeer naar System Info & FilesSite Summary / Statistics / Logs
Onder Domain Statistics, klik op de betreffende domeinnaam
U heeft hier de keuze uit Webalizer en AWStats voor weergave van verbruik.

Stap 2. Dataverbruik opzoeken
Scroll naar beneden tot "Top 10 of ... Total URLs By KBytes" (ongeveer halverwege)
In dit overzicht ziet u hoe vaak een bepaald bestand is aangeroepen (HITS)
Onder "KBytes" kunt u zien hoeveel KB van het data gebruikt is en hoeveel % dit van uw pakket is
Onder URL is te zien welke URL er veel data heeft verbruikt.

Wat u verder kunt bekijken:
Daily Statistics for September 2015 - In dit overzicht is te zien hoeveel bezoekers er per dag zijn geweest
Hourly Statistics for September 2015 - In dit overzicht is te zien hoeveel bezoekers er per uur zijn geweest
Top 30 of ... Total URLs - Hier is zien welke URL het vaakst aangeroepen wordt
Top 10 of ... Total Entry Pages - Hier is te zien via welke link de bezoekers het vaakst zijn binnengekomen
Top 10 of ... Total Exit Pages - Hier is te zien op welke pagina de meeste bezoekers waren wanneer zij de website hebben verlaten

Voor uitleg van de gebruikte termen, lees hier meer.

*) De gegevens om in te kunnen loggen in het Direct Admin Paneel kunt u vinden in het Formulier gegevens Webhostingpakket welke u heeft ontvangen bij de oplevering van het Webhostingpakket. Op het formulier onder het kopje Website inloggegevens vindt u de URL naar het Direct Admin Paneel. U kunt hier op klikken. Daaronder vindt u de gebruikersnaam en het wachtwoord waarmee u kunt inloggen in het Direct Admin Paneel.