Waarom heb ik een SSL certificaat nodig?

14-03-2017 17:26

Hieronder de belangrijkste redenen voor een SSL certificaat.

Beveiligen van de website
Een SSL certificaat wordt voornamelijk gebruikt om een website te beveiligen, dit om te voorkomen dat informatie die van uw website naar de bezoeker wordt gestuurd kan worden ‘afgeluisterd’ door derden.

Google bestempeld website zonder SSl certificaat als onveilig.
In de nieuwste versie van Chrome bestempelt Google websites zonder een SSL-certificaat als 'onveilig'.
Wanneer uw website geen SSL certificaat heeft zal de browser in de adresbalk de melding 'not secure' of 'onveilig' weergeven bij websites die persoonsgegevens of wachtwoorden verwerken.

Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP)
De Wet bescherming persoonsgegevens (WBP) eist dat gegevens die terug te zijn herleiden naar een persoon beveiligd zijn. Lees meer.

Voor meer informatie over SSL certificaten zie de overige items op deze website. Lees meer.