Backup maken van een webhosting

03-05-2021 00:01

Deze instructie beschrijft hoe u eenvoudige zelf een extra back-up maakt van een webhosting.

Wij maken ook back-ups van uw webhosting voor emergency recovery doeleinde.
Hiervoor hebben wij altijd een back-up beschikbaar van een dag of een maand oud.

Wilt u meer back-ups, dan kunt u dit doen via onderstaande instructies:

Stap 1: Inloggen hosting controle paneel
Het is mogelijk om op verschillende manieren in te loggen op het hosting controle paneel (DirectAdmin).
Via het klantenpaneel of direct op de hosting platform.
Standaard is het advies om in te loggen via het klantenpaneel.
Website beheerders en webbureau's kunnen inloggen via hosting controle paneel (DirectAdmin).

Stap 2: Backup maken
Navigeer naar Advanced Features > Create/Restore backup
Selecteer de onderdelen die in de back-up opgenomen dienen te worden.
Klik op CREATE BACKUP

Stap 3: Download backup bestand
Wacht tot de backup is voltooid.
Hierna kan de backup worden gedownload via Web File Manager.
Navigeer naar System Info & Files > File Manager.
Het backup bestand is te vinden in de folder backup.

Labels: backup