Kan ik ook op een andere manier aan de WBP voldoen, zonder gebruik van een SSL certificaat?

~ 0 min
03-02-2014 16:15

Nee. Bij het versturen van persoonsgegevens via het internet adviseert het CBP het gebruik van een SSL certificaat. De letterlijke tekst luidt als volgt:

"Om te voldoen aan de beveiligingsnorm van artikel 13 WBP dienen verantwoordelijken zich, gegeven de huidige stand van de techniek en de normontwikkeling in eerdere uitspraken van het CBP, bij publicaties op internet te houden aan de volgende vijf verplichtingen:

1. Voorkom de onnodige publicatie van persoonsgegevens
  2. Scherm specifieke pagina's met persoonsgegevens af voor zoekmachines
  3. Gebruik wachtwoorden of een andere passende methode om de doelgroep af te bakenen
  4. Beveilig het gegevenstransport door middel van het SSL protocol
  5. Beveilig machine(s) en achterliggende databases tegen onbevoegde toegang door derden"