Tweetrapsauthenticatie instellen

07-04-2022 10:27

Deze instructie beschrijft het instellen van Tweetrapsauthenticatie / Two Factor Authentication ofwel TOTP of 2FA binnen de SecureOnline Cloud Storage omgeving. U logt dan in met uw e-mailadres en wachtwoord en daarna met de TOTP code. Wilt u veilig inloggen zonder wachtwoord middels FIDO2? Lees dan hier meer.

Login op het SecureOnline Cloud Storage Dashboard.
https://cloud.secureonline.nl

Klik rechtsboven op het profiel icoon.
Klik op Bekijk profiel.
Navigeer naar Instellingen > Beveiliging
Vink hier Inschakelen TOTP aan.

Er wordt nu een TOTP geheim en QR-code weergegeven.
Scan de QR-code met uw 2FA applicatie.
Gebruik hierna de 6 cijferige code uit de authenticator app en vul deze in op uw computerscherm bij Authenticatie code en klik op Verifiëren.

Enkele voorbeelden van 2FA applicaties:
Google Authenticator Android of IOS
Microsoft Authenticator Android of IOS
In principe kan elke 2FA applicatie gebruikt worden.