Beheerd u zelf of een andere partij uw DNS?

10-05-2016 10:48

Medio mei 2016 vernieuwen wij ons hosting platform. In de meeste gevallen beheren wij de DNS van uw domeinnaam. Wanneer wij de DNS niet beheren, Dan ontvangt u van ons een separate e-mail. Om de bereikbaarheid van uw website te waarborgen dienen er enkele aanpassingen gedaan te worden. U kunt kiezen voor één van de volgende opties;

Optie 1: Wijzig de name servers
U kunt ervoor kiezen om de DNS beheer over te zetten en voortaan de DNS van uw domeinnaam te beheren vanuit het hosting controle paneel. Hiermee beheerd u alles van uw webhhosting centraal in één controle paneel.

Wij hebben de meeste DNS records al voor u klaargezet. Wel dient u deze vooraf te controleren of er misschien nog een specifiek record ontbreekt. Ook kunnen wij dit ook voor u doen. Hiermee zal uw website tijdens deze vernieuwingen bereikbaar blijven en hoeft u zelf niets te doen. Dit dient uiterlijk 48 uur voor de omzetting gedaan te worden. Dus wacht hier niet te lang mee.

• Controlleer de DNS instellingen
  • Wijzig de nameserver

Optie 2: Wijzig de DNS records handmatig

U kunt er ook voor kiezen zelf de DNS aan te passen op het aangegeven moment. Hiervoor zal er extra afstemming nodig zijn met onze helpdesk.

Aangezien de meeste wijzigingen in de nacht plaatsvinden en bepaalde migratie momenten niet exact vooraf aangegeven kunnen worden. Hierdoor kan het voorkomen dat de website langer niet bereikbaar is.

• Pas de TTL tijdelijk aan naar bijvoorbeeld 5 minuten. Hierdoor worden uw toekomstige wijzigingen sneller actief.
  • Wijzig de DNS records naar de nieuwe IP adressen welke u van ons heeft ontvangen. U ontvangt van ons een e-mail met hierin een datum en tijd van de omzetting.