Installatie Nextcloud client

01-01-1970 00:10

Deze instructie beschrijft het installeren en configureren van de Nextcloud applicatie.

Stap 1: Applicatie downloaden
Windows 64 bit: Link
Mac OS 10.14+ : Link
Mac OS Legacy: Link
Linux: Link

Stap 2: Applicatie installeren
Open de zojuist gedownloade bestand en loop de installatie procedure door.

Stap 3: Applicatie instellen
Open Nextcloud client

Klik op: Log in to your Nextcloud.

Server adres: https://cloud.secureonline.nl
klik op: Next
De browser opend nu een pagina waar je moet inloggen en op GRANT ACCESS moet klikken.

Client wordt geconfigureerd door de server.

Gebruik de optie Use virtual files of downloading content immediately*
MacOS gebruikers hebben deze optie nog niet, vink wel de optie Ask before syncing folders larger than uit.
Klik op: Connect