Wat is Spyware?

03-02-2014 16:21

Spyware (spionagesoftware) zijn computerprogramma's die zonder dat u het weet op uw computer worden geïnstalleerd. Spyware registreert uw surfgedrag, interesses en andere gebruiksgegevens en geeft dit door aan de spyware-maker. Deze verkoopt de informatie door aan een derde partij (meestal marketingbedrijven). U kunt spyware verwijderen met een anti-spyware-programma.

Spyware wordt vaak samen met andere software op uw computer geïnstalleerd. Ook via bepaalde websites en virussen kunt u 'besmet' worden. Naast ongewenste reclame kan deze software ook zorgen voor een trage of wegvallende verbinding, softwareproblemen op uw computer en de verspreiding van spam.

Wat kunt u zelf doen?
Spyware is te voorkomen met een goede virursscanner op uw computer.