Hoe stel ik DKIM record in?

31-10-2017 11:00

Deze instructie is voor het handmatig instellen van DKIM. De techniek DKIM kan door ontvangende e-mail servers gebruikt worden om de afzender van e-mails te kunnen controleren.

Voor diensten op onze DirectAdmin servers worden DKIM gegevens automatisch gegenereerd en zijn terug te vinden in de DNS en is deze instructie in princiepe niet nodig.

Om DKIM te gebruiken is onderstaande nodig:

• DKIM gegevens
  • Instellen DNS records
  • Instellen mailer applicatie

Stap 1: Aanmaken van DKIM gegevens
Voor overige servers kunnen de DKIM gegevens gegenereerd worden via deze website.

Voorbeeld gegevens:
DKIM key: JDueb03
DKIM value: “k=rsa\; p=MIIBIjANBg.......”
DKIM Private Key: Deze dient gebruikt te worden in de mail server configuratie.

Stap 2: Instellen DNS records
In de DNS Management dient een TXT record aangemaakt te worden met hierin de gegevens.
Vul de gegevens in volgens onderstaand voorbeeld en klik op Add.

Stap 3: Instellen mailer applicatie
Vul in de mailer of website applicatie de DKIM gegevens in.
DKIM TXT Name: JDueb03._domainkey
DKIM TXT Value: v=DKIM1; k=rsa; pp=MIIBIjANBg.......

Stap 4: Testen
Om de DKIM instellingen te testen kan deze website gebruikt worden.
Om een e-mail te testen op DKIM, kan deze website gebruikt worden.
Om de volledige e-mail verzending te testen op SPAM, kan deze website gebruikt worden.