Wat is SSL?

03-02-2014 16:12

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is de meest gebruikte manier voor het aangaan van beveiligde electronische transacties op het internet. Bij gebruik van SSL en HTTPS wordt de data die wordt verstuurd versleuteld. Hierdoor wordt het voor kwaadwillende partijen vrijwel onmogelijk om te weten welke gegevens verstuurd worden. Om een website van HTTP naar HTTPS om te zetten dient men een SSL Certificaat te installeren.  Deze SSL Certificaten zijn niet te kopiëren of na te maken omdat er per domeinnaam een bijbehorend SSL Certificaat wordt uitgegeven. SSL is het meest gebruikte veiligheidsprotocol op het Internet.