Domein verhuizen yoursrs

Deze instructie is voor het verhuizen van een domeinnaam binnen Hostfact van naar andere registrar ofwel interne verhuizing. Deze instructie is alleen voor domeinen met yoursrs nameservers.

Stap 1: Realtime register
Ga naar dm.realtimeregister.com en log in.
Gebruikersnaam is isp.dataned
Zoek de domeinnaam die je wilt verhuizen in Realtime Register, klik op de domeinnaam.
Klik vervolgens op het template
Check of het domein in het mdaemon bestand staat, zo wel, neem de mx records over bij stap 5.

Stap 2: Autorisatiecode opvragen
Binnen Hostfact open onder Diensten de betreffende domeinnaam.
Klik op synchroniseren en daarna op autorisatiecode opvragen.

Stap 3: DNS instellingen
Klik op nameservers wijzigen en verander de nameservers naar:
ns1.secureonline.nl
ns2.secureonline.nl
ns3.secureonline.cloud

Stap 4: Nieuwe registrar instellen
Klik op Bewerken
Selecteer bij Status de opties Aanvragen en vink Domeinnaam direct verhuizen aan.
Klik op wijzigen bij Registrar en selecteer de nieuwe registrar.
Selecteer bij DNS template de optie Geen DNS template, tenzij expliciet opgegeven.
Selecteer de juiste Houder domeinnaam
Wanneer er boven de regel Algemene contacten geen contacten worden vermeld, dan dient er één aangemaakt
te worden.
Klik op Nieuw contact en controleer en vul indien nodig aan.
Bij adminitratief en technisch contact selecteer: ALG-042 - SecureOnline
Klik op Bewerking opslaan.

Stap 5: DNS Beheren
Neem hier benodigde DNS records over en sla deze op.

Let op! De domeinnaam zal direct verhuisd worden.

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.

Vragen in deze categorie

Labels

Plakker FAQs