Instellen Outlook 2010 POP3

Stap 1:

Ga in het menu van Outlook 2010 via 'Bestand' (File) naar 'Info' (Info) en klik op 'Account toevoegen' (Add Account) om een nieuw account aan te maken.

Selecteer de optie 'Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren' (Manually configure server settings or additional server types).

Klik op de knop 'Volgende >' (Next >).

Zorg dat de optie 'Internet e-mail' (Internet E-mail) geselecteerd is en klik op de knop 'Volgende >' (Next >).

Stap 2:

• Vul bij het veld 'Naam' (Your Name) uw eigen naam in.
  • Bij 'E-mailadres' (E-mail Address) vult u uw e-mailadres in.
  • Bij het uitklapmenu 'Type account' (Account Type) kiest u: POP3
  • Bij 'Server voor inkomende e-mail' (Incoming mail server) moet staan:pop.secureonline.nl
  • Bij 'Server voor uitgaande e-mail (SMTP)' (Outgoing mail server (SMTP)) moet staan: smtp.secureonline.nl
  • Vul bij 'Gebruikersnaam' (User Name) uw loginnaam in gelijk aan e-mailadres.
  • Bij het veld 'Wachtwoord' (Password) geeft u het wachtwoord op dat bij uw loginnaam hoort.
  • Vink de optie 'Wachtwoord onthouden' (Remember password) aan als u niet elke keer uw wachtwoord wilt opgeven wanneer u Outlook 2010 start.
  • De optie 'Accountinstellingen testen door op de knop Volgende te klikken' (Test account settings by clicking the Next button) kunt u desgewenst uitschakelen.

Stap 3:

Klik op de knop 'Meer instellingen...' (More Settings...). En klik vervolgens op de tab 'Server voor uitgaande e-mail' (Outgoing Server).

• Vink de volgende optie aan: 'Voor de server voor uitgaande e-mail (SMTP) is verificatie vereist' (My outgoing server (SMTP) requires authentication)
  • De volgende optie moet geselecteerd zijn: 'Dezelfde instellingen gebruiken als voor inkomende e-mail' (Use same settings as my incoming mail server).

Stap 4:

Klik op de tab 'Geavanceerd' (Advanced).

• Vink de volgende optie aan: 'Voor deze server is een versleutelde verbinding vereist (SSL)' (This server requires an encrypted connection (SSL)).
  • Verander het getal bij 'Uitgaande e-mail (SMTP)' (Outgoing server (SMTP)) naar: 465
  • Selecteer bij het uitklapmenu 'Gebruik het volgende type versleutelde verbinding' (Use the following type of encrypted connection): SSL
  • Bij 'Bezorging' (Delivery) kunt u - indien gewenst - kiezen om berichten op de server te laten staan, eventueel voor een op te geven aantal dagen.
  • Klik op de knop 'OK'.

U bent terug bij een eerder venster, klik hier op de knop 'Volgende >' (Next >).

Klik op de knop 'Voltooien' (Finish) om het aanmaken van het e-mail account af te ronden. U bent terug bij een eerder venster, klik op de knop 'Sluiten' (Close) om terug te keren naar het hoofdvenster van Outlook 2010.