Beschrijving managed VPN met 2FA

28-08-2023 00:00

Met een managed VPN-dienst zijn u, uw collega's en/of uw medewerkers veilig verbonden met het kantoor netwerk.
Daarnaast nemen wij het gehele beheer en de meest standaard werkzaamheden uit handen.

Waar kan een managed VPN voor gebruikt worden?
Met een managed VPN krijgt u veilige toegang tot het kantoor netwerk of u nu thuis werkt, op een evenment, vliegveld of van een andere publieke WiFi of internetverbinding gebruikmaakt. Uw verbinding wordt altijd beveiligd met de laatste beveiligingstechnieken.

Wat is er nodig voor managed VPN?
Voor op kantoor leveren wij een door ons beheerde en voorgeconfigureerde VPN-concentrator, deze kan in een 19 inch rack gemonteerd worden of los geplaatst worden en kan in het netwerk aangesloten worden. Voor op de computers of mobiel apparaat leveren wij een VPN-client, deze kan eenvoudig geconfigureerd worden door het inladen van configuratiebestand. Eénmalig, voor het eerste gebruik, stelt u de 2FA in uw authenticator App in. Deze authenticator App zal elke 30 seconden een unieke code genereren welke deel uitmaakt van het authenticatie proces. Alle exacte informatie zal woerden verstrekt tijdens de oplevering.

Hoe werkt een managed VPN?
De verbinding kan worden opgezet binnen de VPN-applicatie en zal er worden gevraagd om de gebruikersnaam en wachtwoord.
Vervolgens zal er gevraagd worden om de 2FA code uit de authenticator App.
Hierna bent u veilig verbonden met het kantoor netwerk.

Inbegrepen:
Om de dienst voor de VPN-concentrator als compleet product aan te bieden, zijn de onderstaande werkzaamheden inbegrepen.

• Inrichten en instellen van de VPN-concentrator
    Hiermee stellen wij de overeengekomen configuratie in en zorgen dat deze direct gebruiksklaar wordt geleverd.

• Periodiek beheer en onderhoud van de VPN-concentrator
    Binnen het periodiek beheer en onderhoud van alle taken die nodig zijn om de VPN-concentrator werkend te houden.

• Periodiek bijwerken van de laatste beveiligingsstandaarden.
    Hiermee zorgen wij er altijd voor dat de laatste beveiligingstechnieken, ciphers en encryptie worden gebruikt.

• Monitoring van de VPN-concentrator
    Met onze monitoring houden wij de werking van de concentrator in de gaten en ondernemen actie indien nodig.

• Aanmaken van nieuwe gebruikers
    Het aanmaken van nieuwe VPN-gebruiker is inbegrepen.

• Ondersteuning
    Mocht u een vraag hebben over de werking of kunt u niet verbinden, dan is onze helpdesk beschikbaar.
    Wanneer er onverhoopt op de VPN-concentrator iets niet naar behoren werkt lossen wij dit op.

Wat is er niet inbegrepen?
Alles wat niet eerde benoemd is, is niet inbegrepen, zoals; configureren en/of ondersteuning van computers of mobiele apparaten, verzoeken voor aanpassingen aan de configuratie, instellingen welke niet standaard zijn en maatwerk.