Betaling

~ 0 min
10-06-2014 17:07

Alle facturen zullen door cliënt worden voldaan overeenkomstig de op de factuur vermelde betalingscondities. Bij gebreke van specifieke betalingscondities is cliënt verplicht binnen veertien dagen na factuurdatum te betalen.

Als moment van betaling geldt het moment dat het verschuldigde bedrag is ontvangen. Indien cliënt de verschuldigde bedragen niet binnen de overeengekomen termijn betaalt, zal cliënt zonder dat enige aanmaning of ingebrekestelling nodig is, over het openstaande bedrag ingaande op de factuurdatum een rente van 1% per maand verschuldigd zijn, waarbij een deel van de maand als een gehele maand zal worden gerekend, onverminderd het bepaalde in artikel 7 lid 1.

Indien cliënt ook na eerste aanmaning in gebreke blijft met de betaling van het door hem verschuldigde is hij gehouden de buitengerechtelijke incassokosten aan ons te vergoeden.

Deze kosten bedragen 15% van het niet betaalde gedeelte van het factuurbedrag (inclusief omzetbelasting) danwel de werkelijke kosten indien deze hoger zijn, met een minimum van € 50,--.

Wij zijn niet gehouden aan te tonen dat de buitengerechtelijke incassokosten tot voorgenoemd percentage daadwerkelijk door ons zijn gemaakt.

Voor het geval wij onze vordering in een gerechtelijke procedure, arbitrage en bindend advies daaronder begrepen, aanhangig hebben gemaakt is cliënt gehouden de met deze procedure gemoeide werkelijke kosten, onverminderd onze aanspraken uit het vorige lid, te vergoeden.

Hieronder zijn begrepen de kosten van advocaten, procureurs, deurwaarders en procesgemachtigden alsmede het aan arbiters of bindend adviseurs verschuldigde honorarium en het vastrecht, voor zover deze een eventuele proceskosten veroordeling van cliënt op grond van artikel 56 en verder van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering te boven gaan.

Gemiddelde beoordeling: 0 (0 Stemmen)

U kunt deze vraag niet becommentariëren