Beschrijving Virtual Servers

05-10-2016 11:05

Een Virtual Server is een flexibel en betaalbaar alternatief voor dedicated server.

Een virtual server biedt een gevirtualiseerd, voordelig alternatief voor bare metal servers. Ze functioneren als bare metal servers, maar draaien op een flexibele virtualisatielaag. Virtuele servers zijn geschikt voor kleine tot middelgrote workloads.

Eersteklas A-merk hardware met de nieuwste technologie
Onze prijzen zijn concurrerend. Maar dat betekent niet dat we goedkope hardware gebruiken. Alle LeaseWeb Virtual Servers draaien op servers met meerdere 2+ Ghz Intel Xeon-processors en zijn aangesloten op multi-gigabit netwerken. Om de beste prestaties te garanderen gebruiken we aparte fysieke netwerken voor storage en internettoegang.

Volledig redundant platform
Voor maximale betrouwbaarheid en continuïteit zijn alle componenten van het cloudplatform redundant opgezet. Hierdoor hebben hardwaredefecten van netwerkcomponenten, hypervisors, opslagsystemen of beheersystemen slechts minimaal impact op uw virtual server. In geval van een hardwaredefect start ons cloudplatform uw server direct op een andere machine opnieuw op, zonder menselijke tussenkomst.

Geavanceerd netwerk met enorme bandbreedtecapaciteit
Ervaar ongeëvenaarde wereldwijde connectiviteit met lage latency. Ons public cloud-platform is verbonden met het LeaseWeb Premium Network dat wereldwijd bestaat uit 39 IX's en 57 PoP's en een uptime van 99,9999% biedt met een beschikbare bandbreedte van 5,5 Tbps.

Redundante opslag voor een veilig gevoel
Uw infrastructuur gebruikt opslagsystemen van enterprise-niveau. We slaan uw data twee keer op – in verschillende racks – om redundantie te verzekeren. We gebruiken snelle SAS-drives en mirroren deze om hun prestaties te verdubbelen. Een SSD-cachelaag geeft een extra boost wanneer voor een korte periode meer performance nodig is.

Totale controle via ons krachtige klantenportal
Beheer uw infrastructuur vanuit elke locatie ter wereld. Ons uitgebreide klantenportal geeft u de complete controle over uw virtual servers. We updaten ons klantenportal regelmatig met nieuwe features en functionaliteit en bieden API-toegang voor eenvoudige integratie met uw eigen systemen. De beschikbare functies variëren van een remote console tot firewallbeheer en DNS-controle.