Hoe werkt de Advanced Mail Gateway (AMG)?

07-03-2016 11:40

Het principe van de AMG is dat alle betreffende klant servers zelf e-mail versturen, zoals webservers en eigen e-mail servers. De AMG is verandwoordelijk voor het afhandelen van binnenkomende e-mail en het afleveren bij de juiste e-mail servers. Bijvoorbeeld de Microsoft Exchange server van de klant of de juiste e-mail server.

Zodra de dienst voor een specifiek domein bij ons is geactiveerd, kan de klant in de DNS bepalen, middels SPF-records, welke servers er e-mail mogen afleveren bij het SecureOnline platform en waar de e-mails afgeleverd moeten worden, middels A-record mail.domein.

E-mail adressen worden realtime gecontroleerd bij de server van bestemming. Mocht deze tijdelijk niet beschikbaar zijn, wordt er een adres cache gebruikt.

Voorbeeld:

A-record mail.domein (hier wordt e-mail door de AMG afgeleverd)
MX-record Prio 10 mx04.secureonline.nl (inkomende e-mail servers)
MX-record Prio 20 mx05.secureonline.nl (inkomende e-mail servers)
SPF-record v=spf1 a mx ip4:x.x.x.x (servers welke e-mail mogen versturen)

Deze AMG biedt geen virus of SPAM filtering/markering. Wel kan de AMG gebruikt worden in combinatie met onze Secure Mail Gateway (SMG).