SPAM berichten automatisch in SPAM folder plaatsen

03-02-2014 16:18

U kunt op de server regels aanmaken om spam automatisch te filteren op subject of headers.

1. E-mail regels instellen binnen DirectAdmin:
    Login op het DirectAdmin controle paneel.
    Navigeer naar E-mail Management > Spamassassin Setup
    Stel hier alle gewenste opties in.

Wanneer de optie E-mail Accounts en Spamassassin niet beschikbaar zijn, dan is uw e-mail niet actief binnen DirectAdmin. Uw e-mail zal dan actief zijn op het oudere WebAdmin platform. Zie onderstaande.

2. E-mail regels aanmaken op de mail server WebAdmin:
    Wanneer uw e-ail niet binnen DirectAdmin zichtbaar zijn, dan is uw e-mail actief op WebAdmin.
    Log hiervoor in op het controle paneel van uw e-mail, webadmin
    Navigeer naar My Account > IMAP Filters
    Klik op New en stel de filter als volgt in:
    If the X-SPAM-FLAG contains This text: YES
    The move message to this folder Ongewenste e-mail of een andere folder of ander folder.
    Ook kunt u kiezen om deze berichten direct te verwijderen, niet aanbevolen.
    Klik vervolgens op Save om de instellingen op te slaan.

Overige aanpassingen m.b.t. SPAM zijn niet mogelijk binnen WebAdmin. Mocht dit wel wenselijk zijn, dan kunnen uw mailboxen kostenloos worden overgezet naar DirectAdmin,