Mijn Apple Mail onthoudt de instellingen niet.

15-06-2020 12:29

Deze instructie is van toepassing op Apple Mail versie 8 of hoger.

Wanneer u opeens geen e-mail meer kunt ophalen of versturen en dit voorheen met dezelfde instellingen wel werkte, dan komt dit waarschijnlijk omdat uw Apple Mail programma onlangs is bijgewerkt. Hierbij is een nieuwe functie toegevoegd. Deze nieuwe functie Detecteer en update accountinstellingen automatisch probeert zelf de juiste instellingen te detecteren. Helaas gaat dit vaak niet goed. Om deze functie uit te schakelen volg de onderstaande stappen.

Stap 1:

Open het programma 'Mail'. Klik in de menubalk op 'Mail' en selecteer de optie 'Voorkeuren...' (Preferences...).
Klik op Accounts en selecteer indien van toepassing de juiste mailbox.

Stap 2:

Klik op 'Geavanceerd' (Advanced).
Schakel de optie Detecteer en update accountinstellingen automatisch uit.
Controleer tevens dat de optie Identiteitscontrole staat ingesteld op Wachtwoord
Let op!
gebruik NIET op POP met identiteitscontrole (APOP).

Controlleer nogmaals de juiste e-mail instellingen.

Hierna zal uw e-mail weer correct werken.

Gemiddelde beoordeling: 3 (2 Stemmen)